katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Schab duszony w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięsko w sosie do obiadu.

Schab duszony w pieczarkach

Składniki:

Schab duszony w pieczarkach

 

  • schab 50 dag
  • pieczarki 15 sztuk
  • marchew 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • sól czosnkowa do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab duszony w pieczarkach
Mięso myjemy i dzielimy na grubsze plastry, nacieramy solą czosnkową i pieprzem. Lekko rozbijamy(można dłonią). Pieczarki myjemy i kroimy na plastry. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Mięso obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy przygotowane mięso. Dodajemy cebulę i marchew, chwilę przesmażamy. Dodajemy też pieczarki. Podlewamy ciepłą wodą i dusimy do miękkości. Natkę pietruszki płuczemy i drobno kroimy, dodajemy do schabu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.