volce

volce

Kucharz
[Przepisów: 18]

Schab duszony w piwie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jest smazcny i soczysty o nie powtarzalnym smaku.

Schab duszony w piwie

Składniki:

Schab duszony w piwie

 

  • 2 podwojne kostki rosolowe drobiowe
  • vegeeta
  • 1 kg schabu b/k
  • 3 lyzki oleju
  • 1 szkl. jasnego piwa
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • kawalek selera
  • 1 cebula
  • 1 lyzka koncetratu pomidorowego
  • 2 liscie laurowe
  • 4 ziela angielska
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony w piwie
Mieso natrzec Vegeeta i pieprzem. Wstawic na kilka godzin do lodowki .Na rozgrzanym oleju zarumienic ze wszystkich stron zamarynowane mieso.Warzywa pokroic w paski. Piwo i 1szkl.wody zagotowac, dodac kostki rosolowe i koncentrat pomidorowy. Wlozyc mieso i dusic pod przykryciem. Po okolo 20 min. dodac warzywa i dusic dalej 40 min. Mieso pokroic w plastry i podawac z warzywami. Smacznego.