Sposób przygotowania:
Schab dziesięciominutowy Eliprzygotowanie składników
Na talerzyk wsypać przyprawę do mięs, słodką paprykę, czosnek granulowany, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i sól.
przygotowanie składników cd
Przygotować dwie duże łyżki majonezu.
przygotowanie schabu
Schab opłukać pod bieżąca wodą i włożyć do garnka. Mięso zalać wodą.
przygotowanie schabu cd
Do garnka z mięsem dodać przyprawy i majonez. Garnek postawić na kuchence i zagotować.Gotować 5 minut i wyłączyć. Schab zostawić w wywarze aż ostygnie. Znowu postawić garnek z mięsem na kuchence i zagotować. Gotować następne 5 minut i ostudzić w wywarze.
Zimny schab wyjąć z wywaru i osuszyć. Włożyć mięso do lodówki. Schab podawać ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.
Smacznego!
gusia1000