Sposób przygotowania:
Schab faszerowany
Ładny schabik, w którym wycinamy dość dużą dziurę ;-) którą z kolei wypełniamy jakimś pleśniakiem (ma być otwór na wylot) potem zaszywamy z jednej i z drugiej strony :-) następnie nacieramy mięsko przyprawami i odstawiamy do lodówki (ok. 2 dni ) tak ma miej więcej wyglądać ;-) http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219 potem oczywiście do piekarnika ( po upieczeniu mięso musi porządnie ostygnąć zanim je na porcje pokroimy) UWAGA ! na gorący ser w środku. Mięso pieczemy powoli i w niezbyt wysokiej temperaturze, tj. 150-180°C, na przykład dość gruby kawałek ważący 1,5 kg trzeba piec ok. od 1.5 do 2 godzin.
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=219#p219