gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Schab nadziany szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny schabki nadziany szpinakiem i mięskiem mielonym

Schab nadziany szpinakiem

Składniki:

Schab nadziany szpinakiem

 

  • schab (4-5 grubsze plastry )
  • Nadzienie
  • ok 50 g schabu
  • ok 250 g szpinaku
  • 1 większa cebula
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra i słodka w proszku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab nadziany szpinakiem
Szpinak gotujemy w osolonej wodzie kilka minut. Po ugotowaniu odsączamy szpinak z wody. Cebule posiekać drobno i smażyć na oleju, gdy cebula zmięknie dodać dodać zmielony schab, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i smażyć kilka minut, następnie dodać posiekany szpinak i całość jeszcze chwilkę podsmażyć. Plastry schabu doprawić i nadziać gotowym farszem, zawijać w ruloniki. Gotowe nadziane schabiki maczać w mące, jajku, bułce tartej i smażyć na gorącym oleju. Podawać np z frytkami.
Smacznego