Sposób przygotowania:
Schab nadziewany puree ziołowym.
Schab opłukać,osuszyć i pokroić na 10 plasterków,po czym rozbić tłuczkiem do mięsa,oprószyć solą i pieprzem.Zioła posiekać lub rozetrzeć w dłoniach na talerz.Ziemniaki obrać,opłukać,ugotować, odcedzić i ubić,dodając mleka lub śmietanki i garść roztartych ziół,a nawet obrane i zmiażdżone ząbki czosnku.Tłuszcz rozgrzać na patelni,a plastry schabu nadziewać puree ziemniaczano-ziołowym.Zwinąć w rulon plasterek i spiąć po obu stronach wykałaczkami z patyczków,które przedtem sparzyć wrzątkiem.Kłaść po kolei roladki schabowe na skwierczący olej i smażyć 6-8 min.na średnim ogniu.Podczas smażenia przewracać dwoma widelcami na różne strony,co 2-3 min.Po usmażeniu wyjąć roladki,osączyć z tłuszczu.Przełożyć na półmisek i podawać na obiad ze sałatą w śmietanie.
pepsicOLA