cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Schab panierowany w serze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

panierowany schab

Schab panierowany w serze

Składniki:

Schab panierowany w serze

 

  • 0,5 kg schabu bez kości,
  • 100-150 g żółtego sera,
  • 2- 3 jajka,
  • 2 łyżki mleka,
  • bułka tarta,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej roślinny do smażenia.

 

Sposób przygotowania:

Schab panierowany w serze
Schab umyć, pokroić na kotlety, rozbić je tłuczkiem do mięsa, natrzeć solą i czarnym mielonym pieprzem. Jajka rozbić dokładnie widelcem, dodać 2 łyżki mleka. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kotlety maczać w jajku, następnie w żółtym serze, jeszcze raz w serze i na koniec w bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.