marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Schab pieczony w orzechach.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Schab umyć,osuszyć,natrzeć przyprawami i wstawić na 30 min.do lodówki.orzechy wymieszać w miodzie,bułce,jajku,pieprzu.Mięso obtoczyć i upiec

Schab pieczony w orzechach.

Składniki:

Schab pieczony w orzechach.

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w orzechach.
Schab umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym,natrzeć solą i pieprzem czarnym.Odstawić do lodówki na 30 min.Orzechy rozbić,posiekać i wymieszać w miodzie płynnym,bułce tartej,jajkach i pieprzu kajeńskim.Olej rozgrzać w brytfannie,obsm-
-ażyć,obłożyć mieszanką orzechów,dodać listki laurowe,podlać bulionem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C.Piec 15 min.,następnie zmniejszyć temperaturę do 180 st.C i piec mięso
z 60 min.,w razie potrzeby przykryć mięso folią aluminiową.