Sposób przygotowania:
Schab pieczony w orzechach.
Schab umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym,natrzeć solą i pieprzem czarnym.Odstawić do lodówki na 30 min.Orzechy rozbić,posiekać i wymieszać w miodzie płynnym,bułce tartej,jajkach i pieprzu kajeńskim.Olej rozgrzać w brytfannie,obsm-
-ażyć,obłożyć mieszanką orzechów,dodać listki laurowe,podlać bulionem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C.Piec 15 min.,następnie zmniejszyć temperaturę do 180 st.C i piec mięso
z 60 min.,w razie potrzeby przykryć mięso folią aluminiową.
-ażyć,obłożyć mieszanką orzechów,dodać listki laurowe,podlać bulionem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C.Piec 15 min.,następnie zmniejszyć temperaturę do 180 st.C i piec mięso
z 60 min.,w razie potrzeby przykryć mięso folią aluminiową.