Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Schab smażony w cieście

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wymieszać składniki marynaty. Mięso pokroić w paseczki, włożyć do marynaty, przykryć i odstawić na 30 minut.

Schab smażony w cieście

Składniki:

Schab smażony w cieście

 

  • 80 dag schabu bez kości

 

  • marynata:
  • łyżka wódki
  • łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • łyżeczka oleju

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab smażony w cieście
Wymieszać składniki marynaty. Mięso pokroić w paseczki, włożyć do marynaty, przykryć i odstawić na 30 minut. Jajka zmiksować z mąką dodać paprykę, imbir i sól oraz pieprz do smaku. W cieście zanurzać paski mięsa, smażyć porcjami w głębokim oleju. Danie to należy podawać z gotowanymi warzywami i makaronem ryżowym. Wybornie smakuje z odrobiną sosu chili.