Sposób przygotowania:
Schab w galarecie Asus
Na początku przygotować marynatę. Oliwę wymieszać z sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i majerankiem. Schab umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż przez całą długość, natrzeć marynatą i odstawić na około 2 h do lodówki. Po tym czasie mięso wyjąć, nacięcie wypełnić śliwkami .Mięso umieścić w rękawie foliowym wlać 1/4 szklanki bulionu i piec około 60 minut w w temperaturze 180 stopni. Upieczony schab pokroić w plastry i ułożyć na dużym półmisku. Udekorować połówkami pomidorków i natka pietruszki. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody, bulion zagotować, zdjąć z ognia. Dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę, doprawić solą, pieprzem i cukrem, ostudzić. Schab zalać zastygającą galaretą i na koniec odstawić do lodówki pod przykryciem.