Sposób przygotowania:
Schab w płatkach z żurawiną
Umyte i osuszone kotlety rozbić dość cienko.
Każdy kotlet posmarować octem balsamicznym, posolić, popieprzyć i posypać przyprawą z dodatkiem żurawiny.
Złożyć je na pół i odstawić na 30 minut.
Płatki kukurydziane zmieszać z migdałowymi i mąką.
Na patelni rozgrzać olej.
Kotlety obtaczać w mące następnie rozmąconym jajku i na koniec w płatkach.
Smażyć po około 3 - 4 minuty z każdej strony.
Każdy kotlet posmarować octem balsamicznym, posolić, popieprzyć i posypać przyprawą z dodatkiem żurawiny.
Złożyć je na pół i odstawić na 30 minut.
Płatki kukurydziane zmieszać z migdałowymi i mąką.
Na patelni rozgrzać olej.
Kotlety obtaczać w mące następnie rozmąconym jajku i na koniec w płatkach.
Smażyć po około 3 - 4 minuty z każdej strony.
msewka
Anula