Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Schab wieprzowy faszerowany pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Schab pieczony z pieczarkami wygląda ciekawie i jest smaczny

Schab wieprzowy faszerowany pieczarkami

Składniki:

Schab wieprzowy faszerowany pieczarkami

 

  • 1 kg schabu bez kości,
  • 20 dag pieczarek,
  • 3 łyżki natki pietruszki,
  • 1 łyżka szczypiorku usiekanego,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Schab wieprzowy faszerowany pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć, ponacinać na porcje tak jak na kotlety ale nie docinać do samego końca. Mięso dokładnie natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, odłożyć.
Umyte pieczarki drobno pokroić,skropić sokiem z cytryny, dodać posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i masło, dokładnie wymieszać. Mięso ułożyć w brytfannie lub w naczyniu żaroodpornym i pomiędzy nacięcia w mięsie nałożyć porcje farszu, złożyć, docisnąć. Z wierzchu przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 1,5 godziny.

Tagi:

beza schab bezy