Sposób przygotowania:
Schab wieprzowy faszerowany pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć, ponacinać na porcje tak jak na kotlety ale nie docinać do samego końca. Mięso dokładnie natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, odłożyć.
Umyte pieczarki drobno pokroić,skropić sokiem z cytryny, dodać posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i masło, dokładnie wymieszać. Mięso ułożyć w brytfannie lub w naczyniu żaroodpornym i pomiędzy nacięcia w mięsie nałożyć porcje farszu, złożyć, docisnąć. Z wierzchu przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 1,5 godziny.
Umyte pieczarki drobno pokroić,skropić sokiem z cytryny, dodać posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i masło, dokładnie wymieszać. Mięso ułożyć w brytfannie lub w naczyniu żaroodpornym i pomiędzy nacięcia w mięsie nałożyć porcje farszu, złożyć, docisnąć. Z wierzchu przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 1,5 godziny.