Sposób przygotowania:
Schab wieprzowy z migdałami
Miód wymieszać z papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokruszonymi liśćmi laurowymi i tymiankiem.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć rozkruszoną kostką rosołową, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć pokrojoną cebulą, podlać odrobiną wody i piec w temp 190 stopni około 1/2 godziny. Po około 30 minutach mięso posmarować miodem z przyprawami, posypać migdałami i piec przez 5 minut. Pokroić po ostudzeniu.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć rozkruszoną kostką rosołową, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć pokrojoną cebulą, podlać odrobiną wody i piec w temp 190 stopni około 1/2 godziny. Po około 30 minutach mięso posmarować miodem z przyprawami, posypać migdałami i piec przez 5 minut. Pokroić po ostudzeniu.