Sposób przygotowania:
Schab z czerwoną kapustą
Schab nacieramy sola i pieprzem a potem pieczemy w 200*C jakieś 1,5 godziny. w tym czasie szatkujemy kapustę i szpikujemy cebulę goździkami.Podsmażamy sobie kapustę wraz z cebulka na margarynie, podlewamy octem, 1/2 szklanki wody i dusimy na małym ogniu jakieś 1 godzinę. 3 jabłka dzielimy na ćwiartki a 1 zcieramy wraz z chrzanem na grubej tarce. Mieszamy jabłko z chrzanem z żółtkiem i rozsmarowujemy na schabie na 20 minut przed końcem pieczenia. Pozostałe jabłka pokroić na mniejsze kawałki i dodać do kapusty na 15 minut przed końcem duszenia.Wyjmujemy cebulę z goździkami z kapusty. Doprawiamy kapustę sola i pieprzem i szczyptą cukru. Podajemy pieczeń na kapuscie z ziemniakami. Smacznego!