Sposób przygotowania:
Schab z kapustą
SAŁATKA: Jajko ugotować i obrać. Pokroić. Pomidora pokroić w półćwiartki. Sałatę porwać na kawałki. Pozbawionego skóki ogórka pokroić. Porę poszatkować. Wszystko wymieszać w misce. Posolić i popieprzyć. Polać oliwą z oliwek. Posypać poszatkowanym szczypiorkiem. Ziemniaki obrać z mundurków. Ugotować w osolonej wodzie. Schab wieprzowy panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelnię wylać kilka łyżek oleju. Kłaść kotlety. Smażyć z dwóch stron. Międzyczasie przygotować sos pieczeniowy: cebulkę pokroić w mniejsze kawałki. Zeszklić na oleju. Dodać kostkę pieczeniową i wodę. Całość zagotować. Zagęścić śmietaną. Na talerz wyłożyć sałatkę. Postawić obok niej ziemniaki. Dalej kawałki kotleta, które należy polać sosem pieczeniowym. Ziemniaki polać usmażonym olejem. Smacznego.