Sposób przygotowania:
Schab z mandarynką w marynacie z cytryn
Mięso umyć, osuszyć. Do miski wycisnąć sok z cytryny,dodać olej,przyprawę kebab oraz sól. Dokładnie wymieszać, aby sól się rozpuściła. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso i wymieszać dokładnie. Przełożyć wszystko do pojemnika próżniowego,odessać powietrze i zostawić na około 20 godzin w lodówce (czyli cała noc i troszkę dnia:)). Kolejnego dnia rozbić mięso tłuczkiem (najlepiej włożyć do foliowego worka,aby marynata nie pryskała po całej kuchni podczas uderzania w mięso). Mandarynkę obrać i podzielić na cząstki. Na płacie mięsa ułożyć 2 plastry sera,paprykę oraz 2-3 cząstki mandarynki. Zwinąć w roladkę i dla bezpieczeństwa spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać margarynę. Mięso panierować w mące,jajku oraz bułce i kłaść na patelnię. Smażyć około 5-7 minut aby mięso dobrze się usmażyło w środku. Pamiętać po obracaniu mięsa aby panierka się nie spaliła(długość smażenia będzie zależała od grubości roladki). Odsączyć na papierowym ręczniku i podawać gorące. Smacznego!
gosia56
monikaT83
jaNina
monikaT83