Sposób przygotowania:
Schab z pastą ziołową.
Zioła wymieszać z serem,pieprzem,czosnkiem,skórką i sokiem z cytryny.Mięso naciąć ze trzy razy i natrzeć solą.W powstałe nacięcia
włożyć pastę ziołową.Schab owinąć ciasno sznurkiem kuchennym.Ułożyć w brytfance,polać olejem i piec godzinę w temp.
190 st.C.Potem ułożyć mięso na półmisku,okryć folią aluminiową i
trzymać w cieple.W garnku na oliwie podsmażyć cebulę,podlać sosem z pieczeni i dusić z 5 min..Dodać pomidory,doprawić solą i białym pieprzem.Podgrzewać na dużym ogniu 5 min. Sosem obłożyć pieczeń i podawać z ryżem.
włożyć pastę ziołową.Schab owinąć ciasno sznurkiem kuchennym.Ułożyć w brytfance,polać olejem i piec godzinę w temp.
190 st.C.Potem ułożyć mięso na półmisku,okryć folią aluminiową i
trzymać w cieple.W garnku na oliwie podsmażyć cebulę,podlać sosem z pieczeni i dusić z 5 min..Dodać pomidory,doprawić solą i białym pieprzem.Podgrzewać na dużym ogniu 5 min. Sosem obłożyć pieczeń i podawać z ryżem.
Barbara Malafouris
joasiaant