jolantadanielewicz

jolantadanielewicz

Kuchcik
[Przepisów: 6]

schab z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie smaczne na wszystkie okazje.

schab z pieczarkami

Składniki:

schab z pieczarkami

 

 

  • l

Sposób przygotowania:

schab z pieczarkami
ze schabu kroimy tak jak na 2 kotlety cienko nie przecinając błony tak żeby trzymały się 2 kotlety, rozbijamy lekko, przyprawiamy solą i pieprzem, pieczarki opłukać pokroić na drobno, cebule pokroić na drobno, dusimy z odrobina oleju i przypraw, farsz nakładamy na przygotowany schab a boki spinamy wykałaczkami, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na oleju, pod koniec jak już się zarumieni lekko to dodać odrobinę przegotowanej wody, polać magii i lekko poddusić pod przykryciem.