Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Schab z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

delikatny schab w sosie pieczarkowym do obioadu

Schab z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z pieczarkami
na patelni rozpuszczamy 2 łyżki margaryny. mięso kroimy w grubszą kostkę, a następnie każdy kawałek obtaczamy w mące i układamy na rozgrzany tłuszcz, po obsmażeniu po obu stronach wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy. W osobnym naczyniu podsmażamy na łyzce tłuszczu pieczarki pokrojone na połówki lub na ćwiartki jeśli są duże, następnie przesypujemy je do mięsa. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i listko laurowe, dodajemy równiez 1 kostke do sosów. Kiedy woda odparuje a mieso jest miękkie podajemy do obiadu.
Schab z pieczarkami
schab podany do obiadu w sosie z pieczar
Schab z pieczarkami
schab podczas duszenia
Schab z pieczarkami
schab z pieczarkami