Sposób przygotowania:
Schab z pieczarkami i zasmażaną kapustą
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
Schab rozbijamy i obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Pod koniec zacząć smażyć.
Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki i smażymy.Doprawiamy do smaku.
Kiszoną kapustę gotujemy, potem odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty przyprawiając solą, pieprzem, vegetą, odrobina cukru i oleju. Całość wymieszać, pod koniec posypać trochę mąką i poddusić.
Smacznego!
Schab rozbijamy i obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Pod koniec zacząć smażyć.
Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki i smażymy.Doprawiamy do smaku.
Kiszoną kapustę gotujemy, potem odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty przyprawiając solą, pieprzem, vegetą, odrobina cukru i oleju. Całość wymieszać, pod koniec posypać trochę mąką i poddusić.
Smacznego!
Barbara Malafouris