Sposób przygotowania:
Schab z serem w panierce migdałowej
Schab opłucz, potnij na 4 plastry. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Kotlety skrop sokiem cytrynowym i natrzyj z obu stron czosnkiem. W każdym kawałku mięsa zrób nacięcie tak, aby powstała głęboka kieszeń.
Kotlety posyp solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Połówki pomidorów owiń plasterkami sera. Wsuń je w kieszenie w mięsie. Otwory zepnij wykałaczkami. Płatki migdałowe przesyp na talerzyk. Jajka roztrzep widelcem. Kotlety oprósz mąką. Następnie panieruj w jajkach i płatkach migdałowych.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety i smaż po 5 minut z każdej strony. Najlepiej podawać z ziemniakami
Kotlety posyp solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Połówki pomidorów owiń plasterkami sera. Wsuń je w kieszenie w mięsie. Otwory zepnij wykałaczkami. Płatki migdałowe przesyp na talerzyk. Jajka roztrzep widelcem. Kotlety oprósz mąką. Następnie panieruj w jajkach i płatkach migdałowych.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety i smaż po 5 minut z każdej strony. Najlepiej podawać z ziemniakami