Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Schab z szynką parmeńską i listkami bazylii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ciekawy pomysł na niedzielny obiad. Danie bardzo przypadło do gustu moim domownikom. Gorąco polecam.

Schab z szynką parmeńską i listkami bazylii

Składniki:

Schab z szynką parmeńską i listkami bazylii

 

Sposób przygotowania:

Schab z szynką parmeńską i listkami bazylii
Plastry schabu rozbijamy za pomocą tłuczka. Z każdej soli opruszamy solą i pieprzem, oraz ziołami prowansalskimi. Z jednej strony układamy po 3 listki bazylii.

Mięso owijamy szynką tak, żeby większa jej część przykryła bazylię, a mniejsza żeby znajdowała się pod spodem. Żółty ser trzemy na tarce (mniejsze oczka).

Łączymy z tartą bułką i słodką papryką.Schab panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce z serem.

Smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano z każdej strony. 

Tagi:

schab mięso