Sposób przygotowania:
Schab z szynką parmeńską i listkami bazylii
Plastry schabu rozbijamy za pomocą tłuczka. Z każdej soli opruszamy solą i pieprzem, oraz ziołami prowansalskimi. Z jednej strony układamy po 3 listki bazylii.
Mięso owijamy szynką tak, żeby większa jej część przykryła bazylię, a mniejsza żeby znajdowała się pod spodem. Żółty ser trzemy na tarce (mniejsze oczka).
Łączymy z tartą bułką i słodką papryką.Schab panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce z serem.
Smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano z każdej strony.
Mięso owijamy szynką tak, żeby większa jej część przykryła bazylię, a mniejsza żeby znajdowała się pod spodem. Żółty ser trzemy na tarce (mniejsze oczka).
Łączymy z tartą bułką i słodką papryką.Schab panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce z serem.
Smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano z każdej strony.