haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Schab zapiekany pod serową chmurką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna zapiekanka z chrupiącą serową skórka

Schab zapiekany pod serową chmurką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab zapiekany pod serową chmurką

 

 

Sposób przygotowania:

Schab zapiekany pod serową chmurką
Ziemniaki obrać i ugotować (można wykorzystać te, które zostały z wczorajszego obiadu), kotlety rozbić, przyprawić solą pieprzem i ziołami prowansalskimi, a następnie upiec saute. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju ok.10 minut. Naczynie żaroodporne natłuścić, położyć na dno pokrojone w paski ziemniaki, na to kotlety schabowe, na każdym ułożyć po łyżce pieczarek i połozyć plaster sera. Całość zalać kwaśna śmietaną i zapiekać w temp. 200 stopni przez 15 minut
Schab zapiekany pod serową chmurką
Po upieczeniu
Schab zapiekany pod serową chmurką
W piekarniku