kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Schab ze śliwkami II

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Schab ze śliwkami zawsze jest pyszny...

Schab ze śliwkami II

Składniki:

Schab ze śliwkami II

 

Sposób przygotowania:

Schab ze śliwkami II
Zrobić otwór przez środek mięsa, włożyć śliwki. Mięso posolić, posypać pieprzem, majerankiem, naczosnkować i odstawić na godzinę.Wino zagotować z cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem ziarnistym i 2 śliwkami przez 5-10 minut. Mięsko obsmażyć zalać winem i piec do miękkości w 220*C pod przykryciem.Od czasu do czasu podlewać sosem z dna. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryć i pozwolić się zrumienić. Polecam! Smacznego!