katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Schabik z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Schabowy bogatszy o dodatki.

Schabik z dodatkami

Składniki:

Schabik z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Schabik z dodatkami
Pieczarki myjemy i kroimy w plastry albo kosteczkę, przesmażamy na maśle. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Ogórki kroimy w półplasterki. Paprykę kroimy w kostkę albo w krótkie słupki. Mięso rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Jajka trzeba wybić i roztrzepać. Przygotowane kotlety panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na rumiano. Na każdy usmażony kotlet kładziemy przygotowane składniki każdego po troszku. Przykrywamy plastrem sera. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy do rozpuszczenia sera.