Sposób przygotowania:
Schabiki ze śliwką
Kotlety pozbawiamy wszelkiego tłuszczu i błon. Rozbijamy na cienkie płaty, uważając aby nie podziurawić. Śliwki zalewamy ciepłą wodą, po 10 min płuczemy i osączamy z wody. Każdy płat mięsa oprószamy solą i pieprzem, układamy po 3 - 4 śliwki w zależności od wielkości kotleta. Krótsze brzegi składamy do środka i rolujemy. Jajka rozprowadzamy z solą, pieprzem i mlekiem. Układamy w roladki łączeniem do spodu i tak odstawiamy do lodówki na 20 min. Panierujemy w bułce i smażymy na rumiano, gotowe osuszamy na ręczniku.
Urszula05
Ela Dz
Jasne, tylko trzeba je dobrze wpłukać.one są potraktowane konserwantami. A więc trzeba je zmyć.
Jeśli ktoś użyje wędzonych też trzeba chwilę je moczyć, aby zapach nie zdominował potrawy.