Sposób przygotowania:
Schabowa kieszonka z okazji Dnia Kobiet
Kotlety cienko rozbijamy i posypujemy ziołami prowansalskimi z obu stron,wewnętrzną stronę smarujemy dodatkowo serkiem.Warzywa kroimy: paprykę i pomidor w kostkę,szczypiorek drobno siekamy,układamy je razem z ogórkiem na środku schabu(od strony posmarowanej serkiem),składamy dociskając brzegi.Kotlety obtaczamy w mące,rozmąconym jajku z solą i pieprzem,posypujemy ziarnem słonecznika,a na koniec panierujemy w tartej bułce.Smażymy na średnim ogniu,na złoty kolor,podajemy z surówką i ziemniakami z wody.Smacznego.
Natala1210
Anna555
A.B.
Tobie,chyba żartujesz,widziałam,co potrafisz,może powinnaś lepiej dociskać brzegi i między nimi nie może być farszu,powinny być w miarę suche i kotlety muszą być dobrze panierowane.Ale przecież Ty to wszystko wiesz,tylko tak mnie podpuszczasz,pozdrawiam