Sposób przygotowania:
Schabowe duszone z cebulą
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa . Posypać pieprzem. Panierować w mące , jajku, bułce tartej , jajku i znów bułce tartej.
Cebule pokroić w cienkie paski. Smażyć na oleju na rumiano posypując szczyptą cukru. Przełożyć do szerokiego rondla. Dołożyć masło. Posolić . Wlać kilka łyżek wody.
Kotlety usmażyć na rumiano na oleju z obu stron .
Do cebuli dodać musztardę . Wymieszać. na cebuli ułożyć kotlety . Przykryć i dusić 10 minut .
Cebule pokroić w cienkie paski. Smażyć na oleju na rumiano posypując szczyptą cukru. Przełożyć do szerokiego rondla. Dołożyć masło. Posolić . Wlać kilka łyżek wody.
Kotlety usmażyć na rumiano na oleju z obu stron .
Do cebuli dodać musztardę . Wymieszać. na cebuli ułożyć kotlety . Przykryć i dusić 10 minut .