rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Schabowe duszone z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doprawia się cebulę na ostro i dusi z nią kotlety

Schabowe duszone z cebulą

Składniki:

Schabowe duszone z cebulą

 

  • 4 kotlety schabowe z kostką
  • 3 cebule
  • szczypta cukru
  • musztarda sarebska ( ok. 1 łyżeczki )
  • sól
  • pieprz mielony
  • mąka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Schabowe duszone z cebulą
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa . Posypać pieprzem. Panierować w mące , jajku, bułce tartej , jajku i znów bułce tartej.
Cebule pokroić w cienkie paski. Smażyć na oleju na rumiano posypując szczyptą cukru. Przełożyć do szerokiego rondla. Dołożyć masło. Posolić . Wlać kilka łyżek wody.
Kotlety usmażyć na rumiano na oleju z obu stron .
Do cebuli dodać musztardę . Wymieszać. na cebuli ułożyć kotlety . Przykryć i dusić 10 minut .