Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Schabowe roladki w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo lubie tak przygotowane roladki

Schabowe roladki w sosie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowe roladki w sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki w sosie
mięso rozbijamy - nacieramy pieprzem i solą, na każdy kawałek miesa kladziemy pół plasterka baleronu, troche poszatkowanej kapusty i po 2-3 piórka cebuli, zawijamy i spinamy wykałaczka. W garnku rozpuszcamy margaryny, roladki obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany tłuszcz - podsmazamy z obu stron. Zalewamy wodą, dodajemy 2 listka laurowe, 2 ziela, troche pieprzu ziarnistego i pół łyżeczki soli - gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok 40 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebule. Do śmietanki dodajemy 3-4 łyzki mąki, dokladnie mieszamy i wlewamy do roladek. Doprawiamy kucharkiem i przyprawami do smaku - gotujemy jeszcze 10 minut aby sos lekko zgęstniał.
Schabowe roladki w sosie
nadzienie do roladek
Schabowe roladki w sosie
roladki przed zawinięciej
Schabowe roladki w sosie
obsmażanie roladek

Tagi:

beza schab bezy