Sposób przygotowania:
schabowe roladki z mozarellą i pomidoram
Mozarellę osączyć z zalewy i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Czosnek obrać i drobno posiekać.Suszone pomidory bardzo drobno pokroić i, wymieszać z posiekanym czosnkiem.Kotlety umyć, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać posiekanymi ,suszonymi pomidorami z czosnkiem, startą mozarellą, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.Roladki zwinąć i spiąć wykałaczką.Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć na niej roladki.Cebule obrać, drobno posiekać i zeszklić na oliwieu,dodać pomidory wraz z zalewą wlać bulion, gotować ok 5 minut.Dodać do sosu obsmażone roladki .Przykryć i dusić razem ok 10 minut.Podawać z pieczonymi ziemniakami