Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Schabowe wspominają barbecue :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Lubię mięska ze smaczkiem barbecue - tak sobie pomyślałam że na jesienny deszczyk ten smak będzie akurat.

  Schabowe wspominają barbecue :

Składniki:

Schabowe wspominają barbecue :

 

  • 4 kotlety schabowe ( z kostką lub bez - jak kto lubi )
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • 2 pełne łyżeczki sosu do barbecue ( BBQ )
  • 2 pełne łyżeczki majonezu
  • grubo mielony pieprz do doprawienia
  • 2 duże cebule
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka przyprawy Maggi w płynie
  • 1/4 szklanki wody
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Schabowe wspominają barbecue :
Kotlety ,,rozklepać " tłuczkiem do mięsa . Posmarować z obu stron sosem barbecue zmieszanym z majonezem i posypać szczyptą pieprzu .Panierować w jajku i bułce tartej ( raz lub 2 razy - jaką panierkę kto lubi ). Rozgrzać na patelni olej i smażyć na nim kotlety na rumiano z obu stron . Cebule obrać i pokroić w ,, piórka " . Usmażyć na złoto na łyżce oleju. Kotlety przełożyć do szerokiego garnka .Dodać masło , podsmażone cebule , wodę , szczyptę pieprzu i maggi. Przykryć i dusić na bardzo małym gazie przez 5 minut.