zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Schabowy prawie tradycyjny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

tradycyjny schabowy z serkiem topionym............

Schabowy prawie tradycyjny

Składniki:

Schabowy prawie tradycyjny

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy prawie tradycyjny
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy oprószyć solą i pieprzem. W pojemniku od blendera umieścić jajka, serek, mleko, mąkę, sól i pieprz do smaku i wszystko dokładnie zmiksować. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć w mące kukurydzianej. Następnie zanurzyć w masie serowo jajecznej. Na koniec panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.