Sposób przygotowania:
Schabowy w tajskim cieście
Kotlety ze schabu umyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy z nich oprószyć solą i pieprzem.
Do miski wybić jajka, dodać wszystkie składniki na ciasto i wymieszać.
Kotlety obtoczyć w mące i zanurzyć w cieście.
Zostawić je na 20 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Wyjmować z ciasta kotlety i smażyć je na złoty kolor z obu stron.
Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.
Każdy z nich oprószyć solą i pieprzem.
Do miski wybić jajka, dodać wszystkie składniki na ciasto i wymieszać.
Kotlety obtoczyć w mące i zanurzyć w cieście.
Zostawić je na 20 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Wyjmować z ciasta kotlety i smażyć je na złoty kolor z obu stron.
Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.



marietta
zewa
Dziękuję :)