zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Schabowy w tajskim cieście

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

soczyste schabowe w cieście ...........

Schabowy w tajskim cieście Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowy w tajskim cieście

 

  • 8 kotletów ze schabu po 150 g
  • sól
  • pieprz
  • Ciasto :
  • 2 jajka
  • 1/2 szk sosu chili tajskiego słodko pikantnego
  • 2 szczypty mix chili
  • 3 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 3/4 szk mleka
  • 5 łyżek mąki
  • Dodatkowo : mąka do obtaczania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowy w tajskim cieście
Kotlety ze schabu umyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy z nich oprószyć solą i pieprzem.
Do miski wybić jajka, dodać wszystkie składniki na ciasto i wymieszać.
Kotlety obtoczyć w mące i zanurzyć w cieście.
Zostawić je na 20 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Wyjmować z ciasta kotlety i smażyć je na złoty kolor z obu stron.
Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.
Schabowy w tajskim cieście
Do miski wybić jajka, dodać wszystkie składniki na ciasto i wymieszać..
Schabowy w tajskim cieście
Kotlety obtoczyć w mące i zanurzyć w cieście. Zostawić je na 20 minut..
Schabowy w tajskim cieście
Kotlety podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.