beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Schabowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zamiast pieczarek mogą być leśne grzyby.

Schabowy z pieczarkami

Składniki:

Schabowy z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Schabowy z pieczarkami
Pieczarki płuczemy albo obieramy i kroimy na plasterki. Przesmażamy na maśle i oprószamy solą. Cebulę kroimy i szklimy albo leciutko podsmażamy na tłuszczu, dodajemy do pieczarek i doprawiamy do smaku. Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy z łyżką wody. Mięso panierujemy w bułce tartej, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. Przygotowane pieczarki dzielimy na 3 części i nakładamy na usmażone kotlety. Ser kroimy na paski i obkładamy każdy kotlet. Chwilę zapiekamy.