kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Serca w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jeśli ktoś lubi serca to jest to wyborne danie :)

Serca w sosie pomidorowym

Składniki:

Serca w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Serca w sosie pomidorowym
Gotujemy włoszczyznę.Do wywaru po niej wrzucamy przekrojone na połowy serca. Gotujemy serca 90 minut.Przecedzamy wywar z mięsa i dodajemy do niego pokrojone, obrane i wypestkowane pomidory oraz bazylię.Zalewamy śmietana z mąką i doprawiamy solą oraz pieprzem.Gotujemy 5 minut unikając przypalenia.Do sosu wkładamy serca.Dekorujemy koperkiem.Smacznego!

Tagi:

pomidory