MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Sermak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ciasto serowo- makowe , delikatnie wilgotne z orzechami.

Sermak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sermak

 

Sposób przygotowania:

Sermak
Do wkładamy masło i ucieramy z cukrem przez 7 minut, następnie wpijamy żółtka i wszystko ucieramy przez 5 minut. Do masy dokładamy ser i wszystko ucieramy do połączenia przez około 7 minut. Następnie wsypujemy mąkę i ucieramy przez 2 minuty. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej , delikatnie mieszamy łyżką. Formę do pieczenia w wymiarach 24cm x 26cm wykładamy papierem do pieczenia , natłuszczamy i posypujemy bułką tartą.Do formy wsypujemy masę makową, wyrównujemy a następnie kładziemy ser . Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 60minut w temperaturze 175 stopni . Studzimy w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy polewę : do miski wkładamy połamaną na kawałki czekoladę, wlewamy śmietanę i wstawiamy na 4 minuty do mikrofalówki, ciepłą polewamy zimne ciasto i dekorujemy pokrojonymi na kawałki orzechami.
Sermak
W misce ucieramy masło z cukrem a następnie dodajemy żółtka.
Sermak
Do utartego masła dodajemy ser i ucieramy przez 7 minut.
Sermak
Do miski wsypujemy gotowy mak , mieszamy i wykładamy do formy do pieczenia.
Sermak
Ostudzone ciasto polewamy polewą i posypujemy orzechami.