Sposób przygotowania:
Sermak
Do wkładamy masło i ucieramy z cukrem przez 7 minut, następnie wpijamy żółtka i wszystko ucieramy przez 5 minut. Do masy dokładamy ser i wszystko ucieramy do połączenia przez około 7 minut. Następnie wsypujemy mąkę i ucieramy przez 2 minuty. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej , delikatnie mieszamy łyżką. Formę do pieczenia w wymiarach 24cm x 26cm wykładamy papierem do pieczenia , natłuszczamy i posypujemy bułką tartą.Do formy wsypujemy masę makową, wyrównujemy a następnie kładziemy ser . Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 60minut w temperaturze 175 stopni . Studzimy w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy polewę : do miski wkładamy połamaną na kawałki czekoladę, wlewamy śmietanę i wstawiamy na 4 minuty do mikrofalówki, ciepłą polewamy zimne ciasto i dekorujemy pokrojonymi na kawałki orzechami.