Sposób przygotowania:
Serniczek z brzoskwiniami 4
Brzoskwinie odsączmy ze soku i kroimy na kawałki w kształcie kostki.Na stolnice wysypujemy mąkę cukier , margarynę i zółtka oraz proszek do pieczenia , wszystko najpierw siekamy później zagniatamy aż powstanie jednolite ciasto , wtedy to robimy z niego wałek odcinamy 1/3 i wkładamy do zamrażalnika , będziemy później to ciasto ścierali na tarce więc musi trochę stać się twardsze . Brytfannę wykładamy papierem do pieczenia i rozwałkowane ciasto układamy na niej . Następnie mielimy ser trzykrotnie chyba że skorzystamy już z gotowego mielonego , dodajemy do sera 4 żółtka , masło budyń oraz cukier , ucieramy do momentu aż masa stanie się jednolita , nakładamy na ciasto masę serową , następnie na masę wykładamy brzoskwinie , a na to wszystko pianę ( 6 białek ubitych na sztywno , cukier, budyń ). Zalewamy brzoskwinie masą z białek , wyciągamy z zamrażalnika ciasto ścieramy na grubej tarce bezpośrednio na pianę .Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut.