SUPERPRZEPIS

Sernik bez ciasta.

  • 1
  • misia14
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Sernik bez ciasta. Więcej zdjęć (5)

Delikatny, puszysty sernik do popołudniowej kawy...

Składniki:

Sernik bez ciasta.

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik bez ciasta.
Żółtka oddzielić od białek. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym oraz margaryną na puszystą masę, stopniowo dodawać twaróg ciągle ucierając. Wlać mleko, sok z cytryny i dodać skórkę cytrynową – zmiksować. Wsypać sernix i mąkę ziemniaczaną, całość wymieszać mikserem na wysokich obrotach. Dodać białka ubite i delikatnie wymieszać łyżką, wsypać rodzynki obtoczone w mące i wymieszać. Masę serową wylać do tortownicy o średnicy 24-26 cm wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką. Piec w temperaturze 170-180 stopni ok. 60 minut. Po wystudzeniu i wyjęciu z tortownicy posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!
Sernik bez ciasta.
żółtka z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną ucieramy na jednolitą masę...
Sernik bez ciasta.
Do masy serowej dajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy łyżką...
Sernik bez ciasta.
Rodzynki obtaczamy w mące pszennej i dodajemy do masy serowej; nie opadną na dno ciasta...
Sernik bez ciasta.
sernik po wyjęciu z pieca jest wysoki (jak na zdjęciu)...podczas studzenia opadnie delikatnie co jest zupełnie normalne