Sposób przygotowania:
Sernik bez sera
Sporządzamy kruche ciasto: Wszystkie składniki podane wyżej siekamy nożem po czym dokładnie zagniatamy ciasto. Białka jaj ubijamy na pianę. Gdy piana już będzie prawie gotowa, dodajemy szklankę cukru. Ubijamy razem z cukrem aż piana będzie sztywna. Śmietany ubijamy razem z budyniami śmietankowymi. Ubite śmietany z budyniem łączymy z pianą z białek i mieszamy lekko. Blachę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą. Na spód wykładamy połowę przygotowanego wcześniej, kruchego ciasta. Na ciasto wykładamy masę śmietanowo – budyniową. Można na to położyć pokrojone w kawałki brzoskwinie z puszki. Na wierzch kruszymy kawałki pozostałej połowy ciasta. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 – 200 stopni przez około 1 godzinę.