Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sernik black & white

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Sernik szybki i łatwy do przygotowania. Wspaniale smakuje i ładnie się prezentuje. Każdemu będzie smakować. Polecam!!!

Sernik black & white Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik black & white

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 2,5 łyżki cukru pudru
  • 15 dag margaryny
  • 3 żółtka
  • 1,5 łyżki śmietany 18%
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa serowa:
  • 50 dag sera białego
  • 3 jajka
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego

Sposób przygotowania:

Sernik black & white
Ciasto: Mąkę i kakao przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę ma dwie równe części. Jedną część ciasta wkładam do zamrażalnika. Drugą część ciasta rozwałkowuję. Ciastem wykładam spód i brzegi tortownicy o średnicy 22 cm. Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodaję zmielony ser oraz budyń. Ucieram. Masę wykładam na ciasto w tortownicy. Drugą część ciasta wyjmuję z zamrażalnika i ścieram na tarce na wierzch ciasta. Ciasto piekę 60 minut w temperaturze 170 stopni.
Sernik black & white
Mąkę i kakao przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia.
Sernik black & white
Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę ma dwie równe części. Jedną część ciasta wkładam do zamrażalnika. Drugą część ciasta rozwałkowuję. Ciastem wykładam spód i brzegi tortownicy o średnicy 22 cm.
Sernik black & white
Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodaję zmielony ser oraz budyń. Ucieram. Masę wykładam na ciasto w tortownicy.
Sernik black & white
Drugą część ciasta wyjmuję z zamrażalnika i ścieram na tarce na wierzch ciasta. Ciasto piekę 60 minut w temperaturze 170 stopni.