Sposób przygotowania:
Sernik Cielaczek
Ciasto: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę i kakao, zagotować i wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka z 3 jajek oraz przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, następnie całość ucierać do momentu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza na koniec ciasto delikatnie połączyć z piana ubita z 6 białek. Masa serowa: Ser skręcić i utrzeć utrzeć z cukrem, następnie dodać 3 dodać żółtka, stopioną i przestudzoną margarynę, cały czas ucierać na koniec do masy serowej dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Formę do pieczenia (33 cm na 23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej całe ciasto na ciasto wyłożyć porcjami ser tak, aby utworzył białe łaty i po wierzchu posypać płatkami kokosowymi. Piec w temp. 180 st około 40 mi
misia5