Sposób przygotowania:
Sernik czarno-biały
Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. W tym czasie przygotować masę serową. Żółtka jajek oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopione masło. Dodać proszek budyniowy i porcjami serek.
Z białek ubić sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodać pianę do masy serowej i delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
Na dno formy wyłożyć ciasto, a na ciasto masę serową. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Z białek ubić sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodać pianę do masy serowej i delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
Na dno formy wyłożyć ciasto, a na ciasto masę serową. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.