Sposób przygotowania:
sernik czarno- biały
Przesiać mąkę, wymieszać ją z cukrem pudrem i kakao. Następnie posiekać z masłem i dodać żółtka. Ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Uformowane kule odłożyć do lodówki, zamrozić. Przygotować masę serową: zmielić ser (3 razy). W osobnym naczyniu masło utrzeć z cukrem na pulchną masę, po kolei dodawać po jednym żółtku na zmianę z łyżką sera, cały czas miksując. Po zakończeniu dodawania sera i żółtek dosypać pół opakowania budyniu. Dalej miksować do uzyskania gładkiej masy. Zmrożone ciasto wyjąć, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia zetrzeć na tarce na dużych oczkach jedną część zimnego ciasta. Następnie wyłożyć masę serową, a potem zetrzeć drugą część ciasta na wierzch. Sernik piec w temp. 200 stopni około 40 minut. Po upieczeniu pozwolić mu ostygnąć w piekarniku. Smacznego!