Sposób przygotowania:
Sernik czarno-biały
Ciasto: Składniki dokładnie zagniatam, formuję dwie kule i wkładam do lodówki.
Masa serowa: Twaróg mielę. Żółtka miksuję z cukrem, dodaję ser, tłuszcz i budyń w proszku, mieszam na gładką masę. Białka ubijam na sztywno i delikatnie dodaję do sera.
Formę do pieczenia smaruję masłem, wysypuje bułką tartą, ścieram jedna połowę ciemnego ciasta, wylewam na nią jasną masę i ścieram na nią resztę ciasta z kakao.
Piekę w nagrzanym piekarniku w 180*C około 60 minut. Studze w piekarniku.
Kroję dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta.
Masa serowa: Twaróg mielę. Żółtka miksuję z cukrem, dodaję ser, tłuszcz i budyń w proszku, mieszam na gładką masę. Białka ubijam na sztywno i delikatnie dodaję do sera.
Formę do pieczenia smaruję masłem, wysypuje bułką tartą, ścieram jedna połowę ciemnego ciasta, wylewam na nią jasną masę i ścieram na nią resztę ciasta z kakao.
Piekę w nagrzanym piekarniku w 180*C około 60 minut. Studze w piekarniku.
Kroję dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta.