Sposób przygotowania:
Sernik czekoladowo- mietowy
CIASTO:
Z mieszać razem wafle, kakao i masło. Masą wyłożyć boki i dno tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Ugnieść i odstawić.
NADZIENIE:
Roztopić cukierki czekoladowe, odstawić. Dokładnie utrzeć ser z cukrem. Ciągle ucierając dodać kawę i śmietanę. Dodawać po 1 jajku, ucierając po każdym. Dodać kwaśną śmietanę i roztopioną czerkoladę, wymieszać. Wylać nadzienie do przygotowanej tortownicy. Piec w nagrzanym do 180 stop. C. piekarniku 75 minut, po czym wyłączyć, uchylić drzwiczki do odparowania. Po około 30 minutach przełożyć na kratkę do ostygniecia. Chłodzić przez noc.
Z mieszać razem wafle, kakao i masło. Masą wyłożyć boki i dno tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Ugnieść i odstawić.
NADZIENIE:
Roztopić cukierki czekoladowe, odstawić. Dokładnie utrzeć ser z cukrem. Ciągle ucierając dodać kawę i śmietanę. Dodawać po 1 jajku, ucierając po każdym. Dodać kwaśną śmietanę i roztopioną czerkoladę, wymieszać. Wylać nadzienie do przygotowanej tortownicy. Piec w nagrzanym do 180 stop. C. piekarniku 75 minut, po czym wyłączyć, uchylić drzwiczki do odparowania. Po około 30 minutach przełożyć na kratkę do ostygniecia. Chłodzić przez noc.