Sposób przygotowania:
Sernik czekoladowyETAP 1:
Masło, cukier, czekoladę rozpuścić w garnku z dodatkiem mleka. Dodać ser z wiaderka i w dalszym ciągu podgrzewać. Mieszać.
Jajka roztrzepać. Dodać śmietanę i budynie czekoladowe, wymieszać. Dodać do garnka i w dalszym ciągu podgrzewać, aż do chwili zagotowania się masy.
Dodać sok z cytryny. Tortownicę wyłożyć wafelkami i na wafelki wylać masę serową. Pozostawić do wystudzenia.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać masło, śmietankę, soku z cytryny. Mieszać, aż składniki połączą się. Następnie wylać na wierzch sernika.
Chłodzić w lodówce. Udekorować wg uznania np. czekoladowymi serduszkami.
Smacznego.
CORAL
sammakko