eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sernik dyniowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam sernik z dodatkiem pure z dyni gotowanej na parze. Sernik wyszedł pyszny i wszyscy chwalili.

Sernik dyniowy Eli

Składniki:

Sernik dyniowy Eli

sernik

dodatki

  • cukier puder do posypania sernika
  • margaryna do wysmarowania tortownicy
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sernik dyniowy Eli

przygotowanie składników

Sernik dyniowy Eli
Do miski wlewać jajka wybijane po jednym do szklanki.

Jajka wybijać po jednym do szklanki i przelewać do miski.

przygotowanie składników cd

Sernik dyniowy Eli
Wsypać do miski cukier i cukier waniliowy.

Cukier odmierzyć i przesypać do miski. Do cukru wsypać cukier waniliowy.

przygotowanie składników cd

Sernik dyniowy Eli
Odmierzyć 300 ml pure z dyni gotowanej na parze.

Zmiksować dynię ugotowaną na parze i odmierzyć 300 ml.

przygotowanie składników cd

Sernik dyniowy Eli
Wyjąć z lodówki margarynę żeby zmiękła...

Margarynę wyjąć wcześniej z lodówki żeby zmiękła.

przygotowanie składników cd

Sernik dyniowy Eli

Przygotować mielony ser w wiaderku.

przygotowanie sernika

Sernik dyniowy Eli

Do misy miksera włożyć miękką margarynę, dodać cukier i zmiksować razem. Do masy dodawać po jednym jajku i dalej miksować. Następnie dodać ser, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę miksować. Do masy serowej dodać pure dyniowe i chwilę miksować. Tortownicę 26 cm wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Masę serową wylać ( masa jest dość rzadka ) do tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C góra - dół przez około 90 minut - do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystygnięcia. Ostudzony sernik posypać cukrem pudrem.

Smacznego!