Sposób przygotowania:
Sernik dyniowy na spodzie z kakaowych herbatników
Herbatniki wsypałam do miski i pokruszyłam za pomocą drewnianego tłuczka. W rondelku rozpuściłam 150 gram masła. Masło wlałam do herbatników, wymieszałam i wyłożyłam nimi dno tortownicy, dociskając dokładnie. Odstawiłam do lodówki.
Galaretkę pomarańczową rozpuściłam w szklance gorącej wody. Twaróg wymieszałam z cukrem pudrem oraz z puree z pieczonej dyni. Dodałam także cynamon.
Mleko zagęszczone niesłodzone ubiłam razem ze śmietanfixem. Do mleka dodałam masę twarogową oraz dwie łyżki ekstraktu z wanilii. Wszystko razem połączyłam. Na koniec wlałam lekko tężejącą galaretkę.
Po wymieszaniu przelałam masę do tortownicy i odstawiłam do lodówki na co najmniej kilka godzin.
Wierzch posypałam startą gorzką czekoladą i skórką z pomarańczy.
Galaretkę pomarańczową rozpuściłam w szklance gorącej wody. Twaróg wymieszałam z cukrem pudrem oraz z puree z pieczonej dyni. Dodałam także cynamon.
Mleko zagęszczone niesłodzone ubiłam razem ze śmietanfixem. Do mleka dodałam masę twarogową oraz dwie łyżki ekstraktu z wanilii. Wszystko razem połączyłam. Na koniec wlałam lekko tężejącą galaretkę.
Po wymieszaniu przelałam masę do tortownicy i odstawiłam do lodówki na co najmniej kilka godzin.
Wierzch posypałam startą gorzką czekoladą i skórką z pomarańczy.
lukrowanepierniczki