Sposób przygotowania:
Sernik gotowany
Margarynę posiekać z cukrem, dodać jajko i żółtko oraz przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec śmietanę, zagnieść kruche ciasto które schłodzić w lodówce po schłodzeniu ciasto podzielić i upiec dwa jednakowe placki. Ciasto pieczemy w temp. 180 st około 20 min. Masa serowa; Ser skręcić przez maszynkę i po wymieszaniu z cukrem postawić na palniku, dodać masło i żółtka, cały czas mieszając zagotować do gotującej masy serowej dodać mleko wymieszane z budyniem i gotować do zgęstnienia na sam koniec dodać rodzynki ( wcześniej namoczone w gorącej herbacie) Upieczony jeden placek z kruchego ciasta ponownie ułożyć w formie i wylać na nim gorącą masę serowa od razu przykryć drugim i po wystudzeniu wstawić do lodówki na 24 godziny, aby ciasto zastygło i zmiękło. Zastygnięte ciasto polać rozpuszczoną polewą czekoladową i posypać cukrowa posypką.
zewa
alaaa
iziona
Ewa ja za sernikami nie przepadam, a gotowany to już od wielkich dzwonów, ale poszperam bo masz fajniutkie przepisy i czasami warto coś nowego wprowadzić do swojej kuchni
iziona
U mnie gotowany był wieki temu, ale już jak robie to rodzynki muszą być:)