Sposób przygotowania:
Sernik gotowany na biszkopcieBiszkopt kakaowy
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Żółtka roztrzepać w miseczce, dodać do białek z cukrem i zmiksować. Na koniec wsypać przesiane suche składniki, delikatnie wmieszać do piany. Masę przelać do blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st.C około 30 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Ostudzony przekroić na trzy równe blaty.
Masa serowa
Masło, ser, jajka i cukry umieścić w garnuszku i podgrzewać do zagotowania. W mleku rozpuścić budyń, wlać do gotującego się sera. Mieszać do zgęstnienia masy. Jeszcze ciepłą masą przełożyć blaty biszkoptu. Wierzch udekorować płatkami czekoladowymi lub pokruszonymi biszkoptami. Całość schłodzić do całkowitego stężenia masy serowej. Smacznego!
(inspiracja/ źródło: Z Majeczką w kuchni)
karola25